OVER MIJ

Hallo, ik ben de Minister van AgitatieIk ben geschapen, niet geboren.

Ik heb mezelf aangesteld als Minister in 1994 en doe dat nog dagelijks.


Peter Terryn is wel geboren. Hij is een Belgische politiek activist en kunstenaar die zich bedient van de titel 'Minister van Agitatie'. Hij organiseerde talloze betogingen en acties, vaak met een gewild absurde inslag. Hij is van geen enkele politieke partij lid. Al was het maar omdat geen partij hem als lid wil.


Hij engageert zich doorgaans op thema's waar hijzelf rechtstreeks bij betrokken is via directe actie: werkloosheid, vrijemeningsuiting, mobiliteit, huisvesting, co-ouderschap, enz. Vanuit die individuele betrokkenheid ontwikkelt hij acties met bredere uitstraling.


Een onverlaat wijdde aan de Minister van Agitatie een Wikipedia-pagina. De Minister zelf wijst elke verantwoordelijkheid af.

KWALIFICATIES


Ervaring: 40 jaar

Opleiding: Journalistiek / Kunst

Succesvolle acties: 23

Gewonnen processen: 12

SPECIALITEITEN

  • analytisch vermogen
  • doelmatig
  • campagnegericht
  • humor

ZelfrelativeringEgo's met weinig zelfrelativering wanen zich belangrijk en hebben het intrinsieke gevoel dat anderen hen ook belangrijk vinden. Maar er bestaat bar weinig overeenstemming tussen de rooskleurige beelden die mensen van zichzelf hebben en de meer objectieve maatstaven. Ego's hebben het gevoel dat ze zelf objectief oordelen en anderen subjectief. Eigen kwaliteiten worden als bijzonder en zelfs uniek beschouwd, eigen gebreken als algemeen voorkomend en weinig relevant.

In girum imus nocte et consumimur igni
DemagogieMensen met sterke demagogische kwaliteiten geraken hoger op de sociale ladder, waardoor ze een betere positie verwerven in de groep. Hoe beslister en vastberadener iemand zich kan uitdrukken, hoe geloofwaardiger hij overkomt. Geheel ten onrechte, want onderzoek heeft aangetoond dat er geen verband bestaat tussen iemands vastberadenheid en de kans dat hij gelijk heeft.

De Minister van Agitatie

PROFESSIONELE AMBRASMAKERIJ SINDS 1789


U vindt de Minister van Agitatie op MediaRevolt, op Twitter, via zijn Wordpress blog en steeds minder vaak op Facebook omdat hij daar gedurig geblokkeerd wordt. Iemand maakte over de Minister ook een Wikipedia pagina. Maar daar is nog werk aan.

Copyleft. Alles op deze website mag verder verspreid worden voor niet-commerciƫle doeleinden en mits bronvermelding.