VIDEO'S

VIDEO'S


Interviews en reportages, geproduceerd door de Audiovisuele Diensten van het Ministerie van Agitatie.

reportage Solidarity for All in Duinkerke

22 mei 2017


Honderden vluchtelinge in Duinkerke. Er is geen opvang, geen bescherming tegen de elementen, sanitair, geen mogelijkheid om te koken en worden door de CRS opgejaagd. Solidarity for All trekt sinds 2015 naar de regio om de vluchtelingen te ondersteunen..

reportage Haren Megaprison

8 april 2015


In Haren bezetten mensen een domein dat bedoeld is voor de grootste gevangenis van België. Bezetters, een steuncomité, boeren, ecologisten en buurtbewoners hebben de handen in elkaar geslagen en bouwen aan een andere wereld. Ze nodigen u uit om mee te werken.

reportage Burger Opstaand

25 april 2015


Na de massale arrestatie van 150 mensen die wilden protesteren tegen de racsistische uitspraken van Bart De Wever, startte de Minister van Agitatie de campagne Burger Opstaand. Het idee was eenvoudig: een betogingsverbod wordt omzeild door individueel op te staan. In groep.

Interview Michel Collon

8 april 2011


Michel Collon is een Belgisch onderzoeksjournalist en militant tegen de oorlogen. Hij publiceerde uitgebreid over NATO en VS-imperialisme en verkondigt een radicaal standpunt over Westerse betrokkenheid en imperialisme.

Interview Farida Aarrass

18 september 2011


Farida Aarrass is de zus van Ali Aarrass, een Belg die in Marokko in de gevangenis zit op verdenking van terrosime. Hij werd door Spanje uitgeleverd tegen het Opperste Gerechtshof in, is onschuldig en Amnesty International verdedigt zijn zaak.

reportage City Plaza Hotel Athene

17 juni 2016


Since 22/4/2016, the abandoned Hotel “City Plaza” in Athens has been turned into an Accommodation Centre for Refugees. Refugee families from different nationalities, together with hundreds of people of solidarity run it as a project of self-organization.

Interview Malaak Shabazz (Malcolm X' daughter)

19 mei 2015


Interview met de dochter van malcolm X naar aanleiding van de geboortedag van haar vader. Malaak Shabazz praat over haar vader, over Mumia Abu-Jamal, over de huidige situatie van Afro-Amerikanen in de VS en haar eigen engagement.

reportage: MOVE en Mumia Abu-Jamal

20 mei 2015


interviews met Mumia Abu-Jamal​ on deathrow en Ramona Africa​, de enige volwassene overlevende van het bombardement door Philadelphia PD en de FBI op het huis van haar familie. Bij dat bombardement kwamen vijf kinderen en zes volwassenen om en brandden meer dan 60 huizen af.

Interview Judith Ritter

19 november 2011


Judith Ritter is advocaat van Mumia Abu-Jamal, Professor Recht. We spraken haar over de juridische situatie van Mumia Abu-Jamal, de procdures, de gevolgde strategie en zijn persoonlijke situatie en visie op de wereld.

Interview Jean Bricmont

29 april 2011


Jean Bricmont is a Belgian theoretical physicist, philosopher of science and a professor at the Université catholique de Louvain. We talked to him his book 'Humanitarian Imperialism' and his opposition to any form of intervention by the West.

De Minister van Agitatie

PROFESSIONELE AMBRASMAKERIJ SINDS 1789


U vindt de Minister van Agitatie op MediaRevolt, op Twitter, via zijn Wordpress blog en steeds minder vaak op Facebook omdat hij daar gedurig geblokkeerd wordt. Iemand maakte over de Minister ook een Wikipedia pagina. Maar daar is nog werk aan.

Copyleft. Alles op deze website mag verder verspreid worden voor niet-commerciële doeleinden en mits bronvermelding.